logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

EMovit

AKTIVNI MLADI V OBČINI KANAL OB SOČI 

Namen projekta je aktivirati lokalno politično participacijo mladih in povečati dostop do aktivnega državljanstva med mladimi v
Občini Kanal ob Soči. Projekt bo potekal na lokalni ravni, vanj pa bodo primarno vključeni mladi od 13 do 30 let, vendar bo
poudarek tudi na vključitvi že aktivnih posameznikov v mladinskem sektorju in raziskovalcev mladinskega področja ter lokalnih oblasti in drugih pomembnih akterjev iz lokalnega okolja. Aktivnosti bodo vzpostavile temelje za trajni strukturiran dialog med ključnimi akterji v lokalni skupnosti in mladimi.
Partnerji:

Ustanova Fundacija BiT Planota (prijavitelj), Občina Kanal ob Soči

Cilji: Aktivirati lokalno politično participacijo mladih in povečati dostop do aktivnega državljanstva med mladimi v Občin Kanal ob Soči.
Specifični cilji:

1. Spodbujati razvoj ukrepov za mlade, ki bodo mladim omogočili aktivno sodelovanje v lokalni skupnosti z namenom prispevati k odločanju v okviru razprav, predlaganja ukrepov za mlade ali neposrednega vključevan ja v lokalno politiko.

2. Opolnomočiti mlade, da bodo lahko z novimi znanji in spretnostmi samostojni pri odločanju in vplivanju na svojo prihodnost v lokalni skupnosti.

3. Pripraviti Strategijo na mlade v Občini Kanal ob Soči, ki bo vsebovala dolgoročne cilje, aktivnosti in ukrepe za doseganje le-teh.

Ključni rezultati:

* Izvedena štiri srečanja za mlade v Občini Kanal ob Soči z namenom 1. identificirati izzive in potrebe mladih v lokalni skupnosti, 2. pripraviti nabor možnih ukrepov za reševanje problemov mladih, 3. pridobiti čim širšo skupino zainteresiranih mladih, ki bodo ob strokovni podpori lahko sami začrtali smernice sodelovanja z odločevalci in določili načine participacije, 4. spodbujati izmenjave med mladimi in med skupino mladih ter odločevalci, 5. ponuditi mladim možnost pridobivanja dodatnih kompetenc.

* Izveden ogled dobrih praks in srečanje mladih ter odločevalcev iz Kanal in Velenja

* Pripravljen model za aktivno participacijo mladih v občini

* Pripravljena strategije za mlade v Občini Kanal ob Soči

* Izvedeno zaključno srečanje mladih, odločevalcev in splošne javnosti z namenom predstavitve rezultatov projekta

Trajanje: Projekt traja 14 mesecev; od 1. 5. 2018 do 30. 6. 2019.
Vrednost: Skupna vrednost dotacije je 8.318 EUR.

 

Projekt je sofinanciran v okviru programa Erasmus+, Ključni ukrep 3: Strukturirani dialog – srečanja med mladimi in odločevalci na področju mladine.

 

 

 

 

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.