logo planota   

T: +386 (0)5 307 40 40

M: +386 (0)40 288 097
FAX: +386 (0)5 307 29 35
@: info@planota.si
FB: @fundacijaBIT
Skype: bit.planota

               

Zaključen projekt GROW

Fundacija BiT Planota je skupaj s projektnimi partnerji v fazi zaključevanja projekta GROW, ki je trajal od 1. 9. 2014 in se bo zaključil z 31. 12. 2016. V tem obdobju je nastalo kar nekaj uporabnih metodologij, analiz, programov usposabljanj ipd. Pomemben del projekta je bila mednarodna valorizacijska konferenca, ki se je odvila 8. 11. 2016 v Ljubljani. Še en pomemben rezultat projekta pa je priročnik, ki je izšel v štirih jezikih.

 Na mendarodni konferenci je bilo govora o socianem kmetovanju, ki bo v prihodnosti zelo pomemben vir preživetja. Na plenarnem delu so vidike socialnega kmetijstva predstavljali strokovnjaki iz Slovenije, Italije in Madžarske; drugi del konference pa je bil namenjen delu v skupinah, kjer so razpravljali o pripravi učnih programov za večnamensko kmetijstvo, podpornih programih in ukrepih ter vpeljavi porgramov v šolske sisteme. Več o zaključnih konference si lahko preberete TUKAJ (dokument je v angeščini).

Splošen pregled projekta s pomembnimi napotki za vzpostavitev skupine za samopomoč na področju večnamenskega kmetovanja pa najdete v zanimivem priročniku, ki je izžel v angleščini, slovenščini, madžarščini in italijanščini. Spodaj najdete povezavo na slovenskega, na spletni strani projekta pa angleško verzijo. Če želite brošuro v tiskani obliki, nas lahko pokličete na 05 307 40 40 ali 040 288 097 ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

Naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo piškotkov ?

- eZasebnost direktiva EU

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani.Odločitev lahko prekličete.